На виїзному засіданні 24-ої сесії обласної ради депутати аналізуватимуть стан розвитку освіти в умовах децентралізації

Чергове засідання 24-ої сесії обласної ради відбудеться в Коломийському районі і буде присвячене питанням розвитку освіти в умовах децентралізації. “Ми виїжджаємо в Коломийський район, адже там ми можемо ознайомитися з роботою закладів освіти різних типів – професійно-технічної, загальної середньої школи, інтернатних закладів. Ми будемо аналізувати як функціонує освіта в умовах реформування“, – зауважив голова обласної ради Олександр Сич.

На розгляд депутатського корпусу президія обласної ради рекомендувала 14 проектів рішень. Серед ключових питань – функціонування загальної середньої освіти області та реалізація концепції Нової української школи, шляхи розвитку професійно-технічної освіти та коледжів Прикарпаття, стан та перспективи розвитку позашкільної освіти в умовах децентралізації, реформування системи освітніх інтернатних закладів в умовах Національної стратегії деінституалізації.

Окрім освітніх питань, до проекту порядку денного включені проекти рішень, які потребують невідкладного розгляду. Вони стосуються внесення змін до обласного бюджету на 2018 рік, погодження надання у користування ділянок надр та внесення змін до рішення обласної ради “Про затвердження Звіту за результатами оцінки корупційних ризиків у діяльності Івано-Франківської обласної ради та Антикорупційної програми Івано-Франківської обласної ради на 2018 рік”.

Разом з цим, на виїзному засіданні 24ої сесії обласної ради планується розглянути звернення до Президента України щодо невідкладного розгляду питання про прийняття до громадянства України бійця-добровольця антитерористичної операції Концелідзе Мераба Мурадовича, звернення до Верховної Ради України та Кабінету міністрів України щодо співфінансування з державного бюджету проектів-переможців Програм прикордонного співробітництва Європейського Інструменту Сусідства 2014-2020 років, питання про стан виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ області.

Виїзне засідання 24-ої сесії обласної ради відбудеться 19 жовтня 2018 року на базі Державного професійно-технічного навчального закладу “Отинійський професійний ліцей енергетичних технологій”, Нижньовербіжської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Нижньовербіжської сільської ради ОТГ та Печеніжинської спеціальної школи-інтернату Івано-Франківської обласної ради.