На засідання 28-ї сесії обласної ради винесено понад півсотні питань

На засідання 28-ї сесії обласної ради сьомого демократичного скликання, яке відбудеться 17 травня 2019 року, винесено 54 проекти рішень. Такий проект порядку денного рекомендувала до розгляду депутатів обласної ради.

Серед питань, включених до проекту порядку денного – звернення обласної ради щодо внесення змін до Закону України “Про оплату праці” та щодо забезпечення коштами на виплату заробітної плати працівникам бюджетних установ, що фінансуються з місцевих бюджетів, інформація про наповнення місцевих бюджетів в частині податкових платежів, затвердження Звіту за результатами оцінки корупційних ризиків у діяльності Івано-Франківської обласної ради та Антикорупційної платформи Івано-Франківської обласної ради на 2019-2020 роки.

Водночас депутатський корпус поінформують про виконання обласного бюджету за перший квартал 2019 року. Частина проектів рішень стосуватиметься внесення змін до низки рішень обласної ради, в тому числі до обласного бюджету на 2019 рік та семи регіональних питань.

Разом з цим до розгляду депутатів запропоновано затвердити обласну програму поліпшення стану безпеки, гігієни праці та виробничого середовища на 2019-2023 роки, Тимчасове положення про лісову охорону на землях лісогосподарського призначення Івано-Франківської обласної ради, Положення про порядок призначення на посаду та звільнення з посади керівників підприємств, установ, закладів, організацій спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.

Окрім цього заплановано звітування постійної комісії обласної ради з питань розвитку промисловості, будівництва, архітектури, дорожнього та житлово-комунального господарства. Серед інших питань порядку денного – проекти рішень, які регулюють майнові та земельні відносини.