На обійсті Степана Бандери в Старому Угринові урочисто підняли національний стяг на 50-метровому флагштоці

У селі Старий Угринів Калуського району відбулася урочиста церемонія підняття Державного Прапора України. Національний стяг замайорів на території Історико-меморіального музею імені Степана Бандери, де встановили найвищий на Прикарпатті 50-метровий флагшток.

Опісля урочистого підняття знамена голова обласної ради Олександр Сич та голова облдержадміністрації Світлана Онищук, а також представники громадськості, поклали квіти до пам’ятника Провідника ОУН Степана Бандери.

Від імені обласної ради та всього депутатського корпусу Олександр Сич привітав прикарпатців з Днем Державного Прапора України та побажав українцям, аби національний стяг майорів над усіма історичними українськими землями.

В житті людини символи мають величезне значення – з символами людина народжується, йде по життю та з ними й вмирає. Хрест є символом християнської віри, а сутність кожної держави показує гімн, прапор, герб. І добре, коли ними є саме національні символи, бо тоді ця держава є національною. Наші символи загартовані у боротьбі, политі кров’ю українських захисників. За них вбивали та садили по тюрмах і концтаборах. Тому так важливо берегти їх і не допускати панування чужих символів на нашій землі. Символ – це лаконічна форма передачі змісту. Кожен поневолювач намагався встановити на українській землі свої символи. А тепер, через роки, чуємо “чому ви перейменовуєте вулиці та зносите пам’ятні знаки?” Та бо вони не символізують нічого іншого, як панування чужинської імперії. Мова йде про боротьбу за зміст української держави. Я щиро зичу, аби ми були усвідомлені наших символів, українського стяга та боролися за те, аби саме він майорів над Українською державою. Сьогодні торжество українського прапора – це торжество української ідеї – самостійна, соборна і незалежна Українська держава“, – зауважив Олександр Сич.

Наостанок керівники області вручили сертифікат на придбання житла учасниці бойових дій – внутрішньо переміщеній особі Ользі Клименко. А представники  духовенства спільно з присутніми помолилися за всіх тих, хто віддав свої життя за Українську Незалежність.