На Прикарпатті вшанували пам’ять Провідника ОУН Степана Бандери

Український націоналізм – найкращий інструмент мобілізації нації і її захисту у час небезпеки“, – на цьому наголосив голова обласної ради Олександр Сич під час віча з нагоди дня народження Провідника ОУН Степана Бандери, яке традиційно відбулося у перший день року на родинному обійсті націоналіста в селі Старий Угринів Калуського району.

Вшанувати пам’ять Степана Бандери на Калущину приїхали сотні прикарпатців, ветеранів УПА та сучасної московсько-української війни. Виступаючи перед присутніми Олександр Сич відзначив, що бандерівці свого часу попереджали про неминучість війни з московщиною. Тепер вона демонструє перемогу ідей націоналізму.

Я щиро вдячний своїм побратимам-націоналістам, які протягом всіх років Незалежності стійко витримували той антинаціоналістичний прес, яким нас переслідували московські сателіти в Українській державі і поборники західної ліберальної ідеології, яка знищує все національне. Ми вистояли і зберегли націоналізм як зброю, яка сьогодні так гостро вражає противника. Переконаний, що вона стане зброєю Перемоги. Бо нічого не вартує високотехнологічна техніка, якщо нею не керують люди, бо тоді вона – купа брухту. І нічого не вартують люди, якщо вони не сповнені ідеєю, бо тоді вони – просто гарматне м’ясо. Але коли поєднати в одну цілість високоідейних солдатів і високотехнологічну техніку, тоді відтворюється та могутня зброя, перед якою не може встояти московський агресор. Щиро зичу, щоби після завершення війни український націоналізм не поклали як не потрібну зброю на збереження десь на склади, а щоби він далі слугував Українській державі в ролі інструменту захисту нації і держави. І не тільки в збройній боротьбі, але й щоби був вдалим інструментом розбудови Української держави. Бо кожна нація і кожна держава є потенційною жертвою, якщо вона не має сили і не має хребта. Націоналізм дає хребет українській нації. З націоналізмом ми не тільки переможемо московського ворога, а й розбудуємо могутню Українську державу, яка буде в колі найпотужніших держав Європи і світу!” – наголосив Олександр Сич.