На Прикарпатті відбулася обласна науково-практична конференція педагогічних працівників

В обласній Філармонії імені Іри Маланюк відбулася обласна серпнева педагогічна конференція “Розбудова Нової української школи: регіональний аспект”. Участь у її роботі взяли голова обласної ради Олександр Сич, голова Державної служби якості освіти Руслан Гурак, заступник голови облдержадміністрації Ігор Пасічняк, освітяни Прикарпаття.

Педагоги випускають зі шкіл майбутніх президентів, урядовців, депутатів. Тому щиро зичу, щоби саме через освіту ми будували державу такою, якої прагнемо і прагнули до нас багато поколінь українців. Це не легко. Мені довелося працювати в уряді і складно було доказувати урядовцям наскільки важливо, навіть в умовах військової агресії, розвивати освіту і науку. Адже їм важко показати, коли повернеться інвестиція, вкладена в голови українців. І поки ми не зрозуміємо, що інвестиція в освіту є найважливішою, доти в державі будемо жебраками. Переконаний, рано чи пізно ми до цього прийдемо”, – відзначив у своєму вітальному слові голова облради.

В рамках конференції Олександр Сич та Ігор Пасічняк вручили обласну премію імені Івана Косика за здобутки в галузі управління та організації системи освіти.