На Прикарпатті відзначили 111-у річницю від дня народження Провідника ОУН Степана Бандери

В селі Старий Угринів Калуського району відбулися урочисті заходи з нагоди відзначення 110-ї річниці від дня народження Провідника ОУН Степана Бандери. Вшанувати пам’ять ідеолога і теоретика українського націоналістичного руху ХХ століття прибули керівники обласної ради та ОДА представники ветеранських організацій, вояки повстанської армії та учасники російсько-української війни, представники громадськості.

Поблизу пам’ятника Провіднику присутні спільно помолилися за упокій душі Героя України та поклали квіти до пам’ятника Степану Бандері. По завершенні панахиди біля історико-меморіального музею Степана Бандери відбулося віче.

Від імені обласної ради її голова Олександр Сич привітав усіх присутніх із прийдешніми різдвяними святами та з днем народження Провідника ОУН.

Нас всіх єднає символ того, що для Бандери було найголовнішим – Українська держава! У 20-х роках на Галичині була Просвіта, був Пласт, були “каменярі” та українські кооперативи. Не само по собі, а силою того, що українці хотіли мати. Здається, чого ще хотіти, але тоді все українське зневажалося і українців зневажали. Тому вони прагнули мати таку державу, яка буде дійсно українською, де в повазі буде все українське, а українці будуть господарями своєї землі. Щиро бажаю, щоб прийдешній рік був роком українця в Україні. Щоб в українців була пошанована українська культура, ментальність, християнська традиція. Я не буду бажати, щоб це само по собі сталося. Бо нічого просто так не стається, а тільки тяжкою жертовною працею і боротьбою. Бажаю, щоб нам ставало сили, жертовності і мудрості такої, яку мав Степан Бандера у тяжкий для нього час і вмів провадити українцями так, аби боротися успішно за Українську державу!наголосив Олександр Сич.