На Прикарпатті триває VIІI Всеукраїнська наукова конференція “Економічний націоналізм”

В обласному центрі Прикарпатті розпочалася VIIІ Всеукраїнська наукова конференція “Економічний націоналізм” в рамках теми “Ідеологія українського націоналізму на сучасному етапі розбудови Української держави”. Участь у її роботі беруть науковці з  13 міст України, а також з м. Мінськ (Білорусь) та м. Бжозув (Польща).

Керівник обласної ради, голова оргкомітету конференції Олександр Сич відзначив, що питання економіки є особливо актуальним в період становлення Української держави.

Економічний націоналізм – це категорія винятково наукова, а не політична. Економічним націоналізмом називають політику держав, які спрямовують свої дії на захист національної економіки, аби  вона працювала в національних інтересах, а не в інтересах транснаціональних компаній. Зрозуміло, що в українських умовах, коли економіка працює в інтересах олігархічних груп, питання економічного націоналізму є вкрай важливим“, – зауважив Олександр Сич.

За активну участь в процесах українського державотворення та вагомий внесок у дослідження і висвітлення особливостей формування державності періоду ЗУНР Олександр Сич нагородив Грамотою голови обласної ради та ювілейною відзнакою обласної ради “100 років Західноукраїнської Народної Республіки” учасників конференції – дослідників історії ЗУНР Павла Гай-Нижника та Миколу Лазаровича.

VІII Всеукраїнська наукова конференція “Економічний націоналізм” проводиться за сприяння обласної ради. Її організаторами виступили Інститут наукових студій націоналізму, Кафедра теоретичної та прикладної економіки ДВНЗ “Прикарпатський національний університет імені В.Стефаника”, Науково-дослідний інститут українознавства МОН України, МБУ Центр національного відродження ім. Степана Бандери, Інститут суспільних досліджень, ГО “Поступовий гурт франківців”.