На розгляд першого пленарного засідання 26-ої сесії обласної ради винесено 40 питань

У п’ятницю, 7 грудня 2018 року, розпочне свою роботу 26-а сесія обласної ради. Як зауважив голова обласної ради Олександр Сич, сесія відбуватиметься у два пленарні засідання. “Перше пленарне засідання буде присвячене розгляду поточних питань, а на другому пленарному засіданні, зокрема, плануємо прийняти обласний бюджет на 2019 рік. У міжпленарний період ми проведемо бюджетні слухання з метою обговорення основних показників бюджету“, – розповів керівник депутатського корпусу.

На перше пленарне засідання президія обласної ради рекомендувала винести 40 питань порядку денного. Традиційно, першими на розгляд депутатського корпусу запропоновані проекти звернень до центральних органів державної влади з актуальних соціально-політичних питань. Вони стосуються неприпустимості підвищення ціни на газ для населення, захисту інституції сім’ї в Україні, врегулювання термінів для погодження надання спеціальних дозволів на користування надрами.

Опісля розгляду звернень Олександр Сич прозвітує перед депутатським корпусом за третій рік роботи на посаді голови обласної ради. Також звіт про свою діяльність  представить постійна комісія обласної ради з питань соціально-економічного розвитку, управління комунальною власністю, розвитку малого і середнього бізнесу.

Водночас на розгляд депутатів запропоновано інформацію про виконання обласного бюджету за 9 місяців 2018 року та внесення змін до головного фінансового документу області  Також обранців поінформують про стан, ремонт та утримання автомобільних доріг в області у 2018 році.

Серед інших питань – внесення змін до низки рішень обласної ради та десяти обласних програм. Окрім цього, до порядку денного включено блок екологічних, земельних та майнових питань.