На розгляд ХХІІ сесії обласної ради винесено понад сімдесят питань

На розгляд ХХІІ сесії обласної ради, яке відбудеться 22 червня 2018 року, винесено 75 питань. Такий проект порядку денного рекомендувала до розгляду депутатського корпусу президія обласної ради.

Розгляд питань порядку денного розпочнеться із обговорення звернень до центральних органів державної влади. Вони стосуватимуться розроблення Державної комплексної програми розвитку Галича, необхідності судових позовів у міжнародно-правові інституції щодо стягнення з Російської Федерації відшкодування репресованим українцям завданих матеріальних та моральних збитків, надання Івано-Франківському академічному обласному українському музично-драматичному театру ім. І. Франка статусу “національний”, запобігання погіршенню надання екстреної (швидкої) медичної допомоги населення на догоспітальному етапі, підвищення оплати праці працівників системи екстреної медичної допомоги, збільшення медичної субвенції з Державного бюджету України на 2018 рік, забезпечення соціальної справедливості в засадах оплати працівників бюджетної сфери.

Також за пропозиціями депутатів обласної ради до проекту порядку денного було внесено ще чотири звернення: щодо ситуації із станом автомобільних доріг загального користування в Івано-Франківській області; про припинення політичних переслідувань українських громадян в Російській Федерації; щодо виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ, що фінансуються з місцевих бюджетів; про недопущення зменшення надходжень до місцевих бюджетів від сплату за земельні ділянки, надані гірничовидобувним підприємствам для видобування корисних копалин та розробки родовищ корисних копалин; щодо припинення приватизації об’єкта незавершеного будівництва “Перепрофілювання лікувально-оздоровчого центру під ендокринологічний санаторій”.

Опісля депутати обласної ради заслухають звіт про виконання обласного бюджету за перший квартал 2018 року та внесуть зміни до головного фінансового документу на 2018 рік.

Разом з цим, депутатам буде представлено звіт про виконання у 2017 році обласної програми охорони навколишнього природного середовища до 2020 року, запропоновані зміни до десяти програм та прийняття 5 нових програм. Серед них, зокрема, програма з виконання робіт із землеустрою для забезпечення оформлення права на землі лісового фонду на 2018-2020 роки, регіональна цільова програма “Відзначення в області 150-річчя від дня народження Василя Стефаника у 2021 році” на 2018-2021 роки та інші.

Водночас депутатському корпусу пропонується схвалити обсяги регіонального замовлення на підготовку робітничих кадрів і молодших спеціалістів у 2018 році для професійно-технічних навчальних закладів області, погодити ліміти використання лісових ресурсів при здійсненні побічних лісових користувань на 2018 рік, внести зміни до низки рішень обласної ради, зокрема, щодо розподілу бюджету розвитку обласного бюджету, фінансування природоохоронних заходів з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища, перспективного плану формування територій громад області та реформування редакції газети “Галичина”.

Серед інших питань порядку денного – проекти рішень, які регулюють майнові та земельні відносини, затвердження статутів медичних закладів, призначення керівників обласних установ, клопотання щодо присудження щорічної Премії Верховної Ради України та представлення до нагородження Почесної грамоти ВРУ.