На розгляд шостої сесії обласної ради винесено майже півсотні питань

У п’ятницю, 23 квітня 2021 року, відбудеться шоста сесія обласної ради восьмого демократичного скликання. На її розгляд президія обласної ради рекомендувала 46 питань.

На початку засідання депутатам буде запропоновано схвалити низку звернень до центральних органів державної влади. Вони стосуються внесення змін до Порядку відбору проєктів робіт з реставрації, консервації, ремонту на пам’ятках культурної спадщини, які будуть реалізовані в рамках програми “Велике будівництво”, необґрунтованого зменшення розміру освітньої субвенції на оплату праці педагогічних працівників, звільнення з російської в’язниці політичного в’язня Олега Приходька, заборони діяльності антиукраїнських політичних партій “Опозиційна платформа – За життя” та “Партія Шарія”, зволікання з розслідуванням, встановленням та притягненням до відповідальності осіб, винних у зриві спецоперації з затриманням “вагнерівців”, врегулювання на законодавчому рівні питань захисту прав дітей та функціонування закладів інституційного догляду та виховання дітей, прийняття у другому читанні проєкту Закону України “Про управління відходами”, передачі шкільних автобусів у комунальну власність територіальних громад.

Разом з цим заплановане заслуховування інформації про виконання обласного бюджету за 2020 рік, схвалення внесення змін до головного фінансового документу Прикарпаття на 2021 рік та до рішень обласної ради “Про розподіл коштів бюджету розвитку обласного бюджету на 2021 рік” і “Про фінансування природоохоронних заходів з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища за рахунок планових надходжень у 2021 році”.

Водночас департамент охорони здоров’я обласної державної адміністрації поінформує депутатський корпус про стан захворюваності, вакцинації та поширення коронавірусної інфекції COVID-19 в області та про діяльність комунального некомерційного підприємства “Обласний госпіталь ветеранів війни Івано-Франківської обласної ради”.

Окрім цього, планується внесення змін до чотирьох діючих обласних програм та затвердження п’яти нових. Також на розгляд шостої сесії обласної ради включено низка проєктів рішень, які регулюють трудові, майнові та земельні відносини.