На розгляд 36-ї сесії обласної ради винесено понад 60 питань

На чергове засідання 36-ї сесії обласної ради сьомого демократичного скликання, яке відбудеться 31 липня 2020 року, винесено 63 питання. Такий проєкт прядку денного рекомендувала на розгляд депутатського корпусу президія обласної ради.

На початку сесійного засідання депутатам пропонується обговорити чотири звернення до центральних органів державної влади. Вони стосуватимуться необхідності виділення додаткових коштів на ліквідацію наслідків надзвичайної ситуації, спричиненої паводком у  червні 2020 року на Прикарпатті, соціальних гарантій медичним працівникам та покращення надання медичної допомоги в умовах пандемії, спричиненої коронавірусною хворобою, стану проведення другого етапу медичної реформи та стану фінансування закладів охорони здоров’я області, а також неприпустимості перегляду мовного законодавства.

Відповідно до плану роботи обласної ради депутати заслухають інформацію про виконання обласного бюджету за І квартал 2020 року та внесуть зміни до головного фінансового документу Прикарпаття.

Водночас прокурор області та начальник Головного управління Національної поліції в області поінформують про діяльність відповідних органів за 6 місяців поточного року. Зі звітом перед депутатським корпусом також виступлять голови постійних комісій обласної ради з питань бюджету, фінансів та податків і з питань екології та раціонального природокористування.

Окремо депутати заслухають інформацію управління з питань цивільного захисту обласної державної адміністрації про роботу щодо ліквідації надзвичайної ситуації, що мала місце на території області у червні 2020 року. Разом з цим президія обласної ради внесла до проєкту порядку денного питання про звіт виконуючого обов’язків директора департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації.

Серед іншого, під час сесійного засідання заплановано розгляд низки питань, які регулюють трудові, земельні і майнові відносини.