На чергову сесію обласної ради винесено майже півсотні питань

На чергове засідання сесії обласної ради, яке відбудеться 10 вересня 2021 року, винесено 44 питання. Такий проєкт порядку денного запропонувала на розгляд депутатського корпусу президія обласної ради.

Відповідно до плану роботи обласної ради заплановано заслухати інформацію про виконання обласного бюджету за перший квартал 2021 року, інформацію керівника обласної прокуратури та начальника Головного управління Національної поліції про результати діяльності відповідних структурних підрозділів у першому півріччі 2021 року. Водночас директор департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації поінформує депутатський корпус про стан надання медичної допомоги пацієнтам з туберкульозним захворюванням і про ситуацію та стан надання медичної допомоги хворим на розлади психіки і поведінки.

Реагуючи на актуальні суспільно-політичні та соціально-економічні проблеми депутатами були напрацьовані три звернення до центральних органів державної влади. Вони стосуються необхідності відзначення на державному рівні 1125-річчя міста Галича, потреби у невідкладному врегулюванні кризової ситуації, яка склалася у місцевих бюджетах у зв’язку зі зростанням ціни на природний газ для бюджетних установ, а також фінансування будівництва пункту пропуску на українсько-румунському кордоні на території Івано-Франківської області.

У зв’язку із завершенням у 2021 році низки обласних програм на сесії обласної ради планується затвердження семи нових. Серед них, зокрема, програма, заходи якої спрямовані на підготовку та гідне відзначення на обласному рівні 1125-річчя з часу першої письмової згади про місто Галич.

Водночас на розгляд депутатів винесений проєкт рішення “Про створення обласного комунального закладу “Обласний пластовий вишкільний центр” Івано-Франківської обласної ради”.

Ми дуже прихильно ставимося до пластового руху. В нас діє програма підтримки Пласту в області. Очікуємо, що створення такого вишкільного центру підсилить діяльність пластового руху на Прикарпатті“, – зауважив голова обласної ради Олександр Сич.

Серед інших проєтів рішень, які включені до проєкту порядку денного дев’ятої сесії обласної ради – питання, які регулюють трудові, майнові та земельні відносини.