На Яремчанщині відбудеться виїзна 32-а сесія обласної ради, присвячена питанням розвитку спортивної галузі

У п’ятницю, 15 листопада, в Яремче відбудеться виїзне засідання 32-ї сесії обласної ради, присвячене питанням розвитку спортивної інфраструктури та фізичної культури на Прикарпатті.

Як правило на чергових сесіях буває 60-70 питань порядку денного. Казати, що в морі цих питань можна приділити 2-3 години якомусь галузевому питанню, не доводиться. Тому під час виїзних сесій ми намагаємося мінімально допускати до порядку денного непрофільні питання, окрім тих, які потребують нагального вирішення. Та головними є питання, які стосуються обраної теми. Цього разу – це фізична культура і спорт. Ми хочемо проаналізувати спортивну інфраструктуру, матеріально-технічну базу, кадри, досягнення та проблеми і шляхи їх вирішення“, – мотивував голова обласної ради Олександр Сич.

До проєкту порядку денного виїзної сесії президія обласної ради включила 22 проекти рішень та питання “Різне”. Перед початком розгляду ключових питань обласна виборча комісія поінформує депутатський корпус про реєстрацію нового депутата обласної ради.

Основну увагу на сесійному засіданні депутати присвятять обговоренню стану та перспектив розвитку фізичної культури і спорту в області та розглянуть можливість внесення змін до обласної цільової соціальної програми розвитку фізичної культури та спорту на 2017-2021 роки в частині утримання і фінансування обласного комунального підприємства “Хет-трик Арена”.

Традиційно до проєкту порядку денного включено блок питань фінансового характеру, які потребують оперативного прийняття. Зокрема, йдеться про внесення змін до головного фінансового документу області на 2019 рік та зміни до рішення обласної ради “Про розподіл коштів бюджету розвитку обласного бюджету на 2019 рік”.

Разом з цим, депутатам запропоновано внести зміни до двох обласних програм та призначити керівників чотирьох обласних освітніх закладів.

За пропозиціями депутатів обласної ради до проєкту порядку денного також було включено питання щодо стану виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ, звернення до центральних органів державної влади  з приводу фінансування коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій, представлення до нагородження Почесною грамотою Верховної Ради України та Грамотою Верховної Ради України з нагоди відзначення Дня місцевого самоврядування.