На 11-у сесію обласної ради винесено майже півсотні питань

На розгляд 11-ї сесії обласної ради винесено майже півсотні питань. Такий проєкт порядку рекомендувала депутатському корпусу президія обласної ради. Частину питань депутатам запропоновано розглянути під час першого пленарного засідання, яке відбудеться 17 грудня 2021 року, решту проєктів рішень – на другому, яке відбудеться 24 грудня 2021 року.

На першому пленарному засіданні на виконання Закону України “Про статус депутатів місцевих рад” Олександр Сич прозвітує перед депутатським корпусом за перший рік роботи на посаді голови обласної ради восьмого демократичного скликання. Опісля депутатам запропоновано схвалити проєкт рішення “Про проголошення в області 2022 року Роком 80-річчя Української Повстанської Армії”.

Реагуючи на актуальні політичні та соціально-економічні питання, депутати обговорять низку звернень до центральних органів виконавчої влади. Вони стосуються недопущення погіршення стану довкілля на території селища Брошнів-Осада Калуського району та всієї Івано-Франківської області, скасування рішення сімнадцятого конкурсного відбору Ради з державної підтримки кінематографії Державного агентства України з питань кіно про виділення коштів на створення фільму Хачіка Васіляна “Мій юний принц”, невідкладного розгляду питання про прийняття до громадянства України бійця-добровольця АТО/ООС на сході України Бутусіна Олега Леонідовича, необхідності вжиття заходів боротьби із борщівником Сосновського.

Разом з цим депутатам запропоновано внести зміни до п’яти обласних програм та затвердити п’ять нових.

Ключовим питанням порядку денного першого пленарного засідання стане ухвалення головного фінансового документу на 2022 рік.

Очевидно, що найважливішим питанням сесії буде ухвалення обласного бюджету на 2022 рік. Окрім цього, є ще два важливих фінансових документи, які ми маємо затвердити. Це – розподіл коштів обласного фонду охорони навколишнього природного середовища та розподіл коштів, які ми спрямовуємо на розвиток. Раніше це був бюджет розвитку обласного бюджету, але сьогодні, відповідно до бюджетного законодавства, у нас його немає, натомість ці кошти будуть спрямовуватися як інвестиції в об’єкти соціальної інфраструктури. Щоби мати можливість це зробити ми напрацювали відповідну програму, яку плануємо затвердити на першому пленарному засіданні. А вже розподіл коштів, як і у випадку з обласним екологічним фондом, ухвалюватимемо на другому пленарному засіданні“, – зауважив голова обласної ради Олександр Сич.

Також на другому пленарному засіданні депутатам представлять звіт щодо діяльності ДП “Дороги Прикарпаття”, інформацію про стан надання медичної допомоги в області хворим на онкологічні захворювання. Водночас заплановано затвердити план роботи обласної ради восьмого демократичного скликання на 2022 рік та план діяльності обласної ради з підготовки проєктів регуляторних актів на 2022 рік, а ще – низку питань, які регулюють майнові і земельні відносини.