Обласна рада виступила проти реалізації “формули Штайнмайєра”

У четвер, 3 жовтня 2019 року, відбулася позачергова 31-а сесія обласної ради сьомого демократичного скликання. Ключовим питанням порядку денного стало схвалення звернення до Президента України Володимира Зеленського, Верховної Ради України, Кабінету міністрів України щодо суспільно-політичної ситуації в Україні.

Ми виступаємо проти реалізації так званої “формули Штайнмайєра”, за якою відповідно до “Мінських угод” запроваджується особливий статус окупованих територій Донецької та Луганської областей. Анонсований 1 жовтня 2019 року Президентом України Володимиром Зеленським документ, підписаний учасниками тристоронньої контактної групи у Мінську, є прихованою здачею національних інтересів України, загрожує безпеці та територіальній цілісності нашої держави та є фактичною капітуляцією України у російсько-українській війні і не гарантує встановлення миру навіть на умовах Путіна“, – відзначив перший заступник голови обласної ради Василь Гладій.

У зверненні депутати обласної ради закликали Президента України, Верховну Раду України, Кабінет міністрів України, народних депутатів України від області проявити весь свій патріотизм, професіоналізм та державницьку позицію: не допустити надання особливого статусу окупованим територіям, проводити вибори до місцевих рад тільки після повної деокупації зазначених територій, не розміняти інтереси Держави на примарний мир.

Звернення було підтримано одноголосно. “За” проголосували 68 депутатів обласної ради.