Обласна рада відмовилася розглядати питання про ліквідацію Перегінської школи-інтернату

Депутати обласної ради зняли з розгляду питання порядку денного 28-сесії обласної ради “Про припинення діяльності Перегінської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату Івано-Франківської обласної ради”. Таку пропозицію при формуванні порядку денного озвучив перший заступник голови обласної ради Василь Гладій.

Даний проект рішення був підготовлений на виконання реформи інтернатних закладів. Його розглядали дві депутатські комісії. Також в обласній раді ми двічі обговорювали це питання з трудовим колективом навчального закладу. Відтак домовилися, що департамент освіти ОДА, який є органом управління школи, спільно з районною владою та трудовим колективом розглянуть всі спірні моменти, зокрема, працевлаштування працівників. Однак на сьогодні питання до кінця не врегульоване. Ми не змогли вирішити соціальну складову. Пропоную повернути проект рішення на доопрацювання та врегулювати соціальний аспект працевлаштування трудового колективу. Звертаю увагу районних депутатів – не потрібно піаритися на цьому питанні. Спочатку потрібно вирішити питання з трудовим колективом, а тоді вже йти в обласну раду“, – наголосив Василь Гладій.

В свою чергу голова обласної ради Олександр Сич додав, що на етапі напрацювання проекту рішення проблемні питання потрібно врегульовувати з тим, хто, власне, відповідальний за підготовку документу.

Політичний процес неможливий без популізму і піару. Але у всьому має бути міра. Якщо депутат районної ради, знаючи про розподіл повноважень між радою і адміністрацією, під час підготовки питання веде хороводи людей до обласної ради тільки для того, щоб показати, що він привів людей до органу влади, то це є безвідповідальний піар і популізм. Проект рішення готується не в обласній раді, а в обласній державній адміністрації. І коли він перебуває на стадії підготовки, то треба йти до керівника департаменту, до голови ОДА чи його заступників.  Наше завдання, як обласної ради, – забезпечити якісний розгляд і ми все для цього робимо“, – підкреслив Олександр Сич і закликав фахівців департаменту освіти ОДА якісно опрацювати це питання до наступного засідання сесії обласної ради.

Пропозицію щодо зняття з розгляду проекту рішення “Про припинення діяльності Перегінської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату Івано-Франківської обласної ради” підтримали 70 депутатів обласної ради.