Обласна рада закликала Президента України присвоїти звання Героя України Євгенові Коновальцю

Прикарпатські депутати звернулися до Президента України із закликом присвоїти звання Героя України полковнику Армії Української Народної Республіки, голові Проводу Організації Українських Націоналістів Євгенові Коновальцю (посмертно). Таке рішення було прийняте на четвертій сесії обласної ради 19 лютого 2021 року.

Попри намагання совіцької пропаганди дискредитувати постать Євгена Коновальця нестримним валом дезінформації та маніпуляцій, він залишається однією з найвизначніших особистостей української нації. Просимо врахувати незламність та вагомий особистий внесок полковника Армії УНР, голови Проводу ОУН Євгена Коновальця, його яскравий приклад високого служіння нації, самовіддану боротьбу за незалежність Української держави та присвоїти Євгенові Коновальцю звання Героя України“, – йдеться у зверненні.

Ще одним рішенням обласної ради депутати проголосили на Прикарпатті 2021 рік Роком полковника Армії Української Народної Республіки, голови Проводу Організації Українських Націоналістів Євгена Коновальця.

Голова обласної ради Олександр Сич зауважив, що своїм рішенням депутати також зобов’язують виконавчий апарат в рамках Програми розвитку місцевого самоврядування в Івано-Франківській області на 2021 рік передбачити видатки на відзначення Року полковника Армії УНР. Зокрема, планується виготовити спеціальні відзнаки, аби вручати їх з нагоди 130-ї річниці з дня народження Євгена Коновальця. Також мова йде про можливість придбання праць про Євгена Коновальця для бібліотек.

Я зараз тримаю в руках найкращий “пам’ятник” Євгенові Коновальцю в світі. Це видання, яке незважаючи на колізію взаємовідносин між собою трьох ОУН, вийшло в світ, аби належно вшанувати постать Євгена Коновальця. Попри непорозуміння, вони спільно підготували збірник “Євген Коновалець та його доба”. Він є не тільки хрестоматією української історії 20-30-х років минулого століття, а загалом політичної історії України. Тому є пропозиція до ОДА придбати її для бібліотек області“, – відзначив Олександр Сич.