Обласна рада закликала прикарпатців до боротьби зі шкідливими звичками

Депутати обласної ради закликали мешканців Прикарпаття до боротьби зі шкідливими звичками та формування навичок здорового способу життя. Таке звернення було прийняте на 34-ій сесії обласної ради, яка відбулася 21 лютого 2020 року.

Як відзначив голова постійної комісії обласної ради з питань гуманітарної політики та свободи слова Юрій Черневий, звернення було напрацьоване депутатами та працівниками виконавчого апарату за результатами тематичного “круглого столу”.

Надважливим завданням є профілактика вживання алкоголю та тютюнових виробів неповнолітніми, зменшення шкідливого впливу алкоголю на підростаюче покоління, пропаганда та популяризація ідей тверезого способу життя як основи та ключової складової процесу формування здорової нації. Звертаємося до всіх батьків із закликом відповідально ставитися до виховання своїх дітей на засадах християнської моралі, адже від цього залежить їхнє майбутнє“, – наголосив Юрій Черневий.

В свою чергу голова обласної ради Олександр Сич зауважив, що це звернення здається менш важливим поряд з іншими актуальними соціально-економічними проблемами сьогодення, але має не меншу вагу.

Нація вимирає. На початку незалежності нас було 52 мільйони, а зараз – менше 40-а мільйонів. Так, дехто виїхав за кордон, але дехто помер і не народився. Мало красивих слів про те, що ми маємо тисячолітню історію і прямуємо в майбуття. І мало слів, що ми є носіями ідентичності, мови і культури. Не буде носіїв – не буде ані мови, ані культури, ані історії. Закликаю, батьки і школи – бережіть дітей, церква – бережіть дорослих парафіян!” – акцентував Олександр Сич.

За результатами голосування звернення обласної ради до мешканців області щодо боротьби зі шкідливими звичками та формування навичок здорового способу життя підтримали 69 депутатів.