Обласна рада звернулася до Парламенту та Уряду з проханням розблокувати кошти субвенції на соціально-економічний розвиток

Прикарпатські депутати схвалили звернення обласної ради до прем’єр-міністра України Олега Гончарука, голови Комітету Верховної Ради України з питань бюджету Юрія Арістова, міністра фінансів України Оксани Маркарової з приводу фінансування коштів субвенції з держбюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій. Відповідне рішення було прийняте на виїзному засіданні 32-ї сесії обласної ради.

Голова постійної комісії обласної ради з питань бюджету, фінансів та податків Микола Палійчук нагадав, що для місцевих рад Прикарпаття у 2019 році було передбачено 397 мільйонів гривень на соціально-економічний розвиток окремих територій, однак у вересні кошти цієї субвенції були заблоковані.

Зараз частково фінансування розблоковане, однак ще 163 мільйони гривень досі заблоковані. Це величезні кошти для області. Якщо вони й надалі будуть заблоковані, це призведе до виникнення кредиторської заборгованості за виконані роботи, ставить під загрозу завершення багатьох проєктів, загрожує появі судових позовів від підрядних організацій за несплату виконаних робіт”, – зауважив Микола Палійчук.

В свою чергу депутат обласної ради Михайло Королик звернув увагу на несправедливе ставлення нового Кабміну до Прикарпаття.

 “Це дивно, коли іншим областям рахунки розблокували, а наша область потрапляє в немилість. При тому, що тут йде мова про дуже важливі речі – ремонт доріг, медобладнання для лікарень. Я надіюся, що голові ОДА Денису Шмигалю вдасться донести до Кабінету Міністрів нашу позицію і вони вирішать проблему, яку самі створили, та розблокують Івано-Франківській області рахунки.  Я думаю, вся область буде їм за це вдячна“, – наголосив депутат.

Звернення обласної ради з приводу фінансування коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій депутати підтримали одноголосно.