Обласна рада погодила виділення додаткових коштів для забезпечення територіальної оборони

У середу, 16 лютого 2022 року, відбулося позачергове засідання 12-ї сесії обласної ради восьмого демократичного скликання. На розгляд депутатського корпусу було запропоновано два проєкти рішень. Вони стосувалися внесення змін до Програми забезпечення мобілізаційної підготовки та оборонної роботи в області на 2018-2022 роки та внесення змін до обласного бюджету на 2022 рік.

Виступаючи перед депутатами заступник голови ОДА Віталій Ільчишин поінформував, що на території Прикарпаття по районах згідно з територіальним розподілом є сім батальйонів, до яких входять більше трьохсот військових. Відтак, додаткові кошти потрібні для облаштування об’єктів, де вони розквартировані.

В свою чергу директор департаменту фінансів ОДА Ірина Мацькевич відзначила, що зміни до обласного бюджету, які пропонується внести, передбачають додаткове фінансування на виконання заходів програми забезпечення мобілізаційної підготовки та оборонної роботи в області на 2018-2022 роки в сумі 3,5 мільйонів гривень, а також на виконання заходів регіональної цільової програми надання шефської допомоги військовим частинам Збройних Сил України, Національної гвардії України та Державної прикордонної служби України, військово-патріотичного виховання молоді на 2021-2025 роки в сумі 1,5 мільйонів гривень.

Присутні на сесійному засіданні депутати обласної ради підтримали обидва рішення одноголосно.