Обласна рада посилила заходи щодо забезпечення правопорядку під час сесійних засідань

Депутати обласної ради внесли зміни до Регламенту обласної ради сьомго демократичного скликання. Таке рішення було прийнято на пленарному засіданні 23-ої сесії обласної ради, яке відбулося 21 вересня 2018 року. Зміни стосуються доповнення Регламенту пунктом про можливість обмеження права особи бути присутньою на пленарному засіданні ради у випадку вчинення нею будь-яких дій, що перешкоджають роботі ради, її органів та депутатів, а також з метою недопущення протиправних дій (вчинення бійки, хуліганських дій, появи у нетверезому стані, викриків тощо). “У таких випадках присутня особа може бути виведена із залу засідань працівниками уповноважених органів правопорядку”, – йдеться в проекті рішення.

Як відзначив голова постійної комісії обласної ради з питань депутатської діяльності, етики та регламенту Михайло Торб’як, таке рішення жодним чином не обмежує право людей перебувати в сесійному залі.

В свою чергу голова обласної ради додав, що зміни запропоновані виключно з метою забезпечення правопорядку під час проведення сесійних засідань. “Хто буде відповідати за те, коли до зали заходить багато людей, і ніхто не знає про наявність чи відсутність у них зброї або гранати? Бо були вже випадки коли в сесійний зал заводили людей і вони загрожували безпеці депутатів. Ми не можемо допускати бардак в обласній раді на догоду чиїмось політичним амбіціям“, – зауважив Олександр Сич.

За результатами обговорення питання, депутати підтримали пропозицію своєї колеги Ольги Галабали, виклавши зміни у наступній редакції: “Право особи бути присутньою на пленарному засіданні ради може бути обмежено з метою недопущення протиправних дій (вчинення бійки, хуліганських дій, появи у нетверезому стані, викриків тощо). У таких випадках присутня особа може бути виведена із залу засідань працівниками уповноважених органів правопорядку.”