Обласний центр служби крові отримав спецавтомобіль для роботи виїзної бригади

Автопарк комунального некомерційного підприємства “Прикарпатський обласний центр служби крові Івано-Франківської обласної ради” поповнено сучасним автомобілем для роботи виїзної бригади. Спецтранспорт медичній установі передали голова обласної ради Олександр Сич та голова обласної державної адміністрації Віталій Федорів.

Обласний центр служби крові є єдиним закладом на Прикарпатті, який здійснює заготівлю, переробку, тестування донорської крові та її компонентів із застосуванням сучасних методик. Щороку в закладі здають кров 6-6,5 тисяч донорів, заготовлюється понад 3 тисячі літрів крові.

“Служба крові повинна існувати і повноцінно функціонувати, бо це вкрай важливо. В умовах реформування системи охорони здоров’я, коли ще не всі механізми фінансування налагоджено, обласна рада приділяє особливу увагу таким закладам. Тому, ми вишукали в обласному бюджеті 850 тисяч гривень, щоби доклавши свою дещицю коштів, центр зміг придбати необхідний автомобіль для виїздів в райони області для заготівлі крові“, – зауважив Олександр Сич.

Загальна вартість автомобіля склала понад 900 тисяч гривень. Його використовуватиме виїзна група із семи працівників, яка здійснює забір крові. При цьому, в автомобілі є можливість розмістити необхідне мобільне обладнання для забору і транспортування заготовленої крові.