Обласному телебаченню “Галичина” – 30 років

Тридцять років тому 30 листопада 1991 року розпочало мовлення Івано-Франківське обласне телебачення “Галичина”. Заснована обласною радою першого демократичного скликання 7 листопада 1990 року, “Галичина” стала чи не першою в Україні спробою і прикладом громадського телевізійного мовлення.

Від імені засновника – обласної ради, всього депутатського корпусу колектив обласного телебачення привітав керівник вищого самоврядного органу влади області Олександр Сич.

Я всіх нас вітаю з 30-річчям Івано-Франківського обласного телебачення “Галичина” і зичу, аби ще незліченну кількість років ви були такими як є: несли добро, мир, радість спокій і формували у українців ті цінності, які ви формуєте. Ми, обласна рада, виступаємо у ролі власника від імені всіх громад області і тішимось вами, таким нашим дітищем. 30 років ви стоїте на сторожі християнських, національних цінностей. 30 років ви були і є не тільки будівничими української національної демократичної держави, ви є вікном у світ справжньої, а не декларованої демократії!” – акцентував Олександр Сич.

За тридцять років телеканал став справжнім майданчиком для змагання думок та аргументів, відображаючи не лише складний спектр суспільно-політичного життя, але й допомагаючи краянам розуміти й орієнтуватися в перебігу політичних подій, виробляти власну точку зору та громадянську позицію. В прямому етері обласне телебачення “Галичина” транслює основні суспільно значущі події, культурно-мистецькі, духовні заходи, різноманітні розважальні програми. Це і сесії обласної ради, різноманітні віча, громадсько-політичні заходи, релігійні прощі, мистецькі події та музичні перформанси в населених пунктах краю.