Олександр Сич взяв участь у підписанні Меморандуму між Прикарпатським національним університетом ім. В. Стефаника та Університетом Кобе Гакуін (Японія)

В Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника відбулося урочисте підписання Меморандуму про порозуміння. Документ в онлайн-режимі підписали ректори Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Ігор Цепенда та ректор Університету Кобе Гакуіна Сато Масамі.

Участь в урочистому заході також взяв голова обласної ради Олександр Сич. Від імені вищого самоврядного органу влади Прикарпаття він привітав ректорів з підписанням угоди та запевнив у готовності обласної ради сприяти у співпраці вишів. Олександр Сич також відзначив, що ще працюючи на посаді віцепрем’єр-міністра України спостерігав плідну працю японських професорів Йошихіко Окабе, декана економічного факультету університету Кобе Гакуїна Хіракі Бана, спрямовану на розбудову японсько-українських відносин.

Маю високу честь вітати ректорів із підписання Меморандуму. Щиро бажаю успіхів у співпраці і хай це буде міцною цеглинкою у фундаменті відносин між Україною та Японією, які мають давню історію і посилилися після відновлення незалежності України“, – зазначив Олександр Сич.

У рамках церемонії підписання Меморандуму Олександр Сич продемонстрував Почесну грамоту та медаль Кабінету Міністрів України, якими нагороджено Йошіхіко Окабе. Рішення про представлення японського науковця до нагородження обласна рада затвердила 23 квітня 2021 року за поданням прикарпатського університету імені Василя Стефаника.