Олександр Сич вшанував пам’ять Героїв Крут

Голова обласної ради Олександр Сич взяв участь у пам’ятному заході до 103–ї річниці подвигу Героїв Крут в селі Пам’ятне Крутівської сільської ради, що на Чернігівщині. Керівник вищого самоврядного органу влади Прикарпаття поклав квіти до Меморіалу “Пам’яті Героїв Крут” та доєднався до мітингу з нагоди 103-ї річниці бою під Крутами та вшанування пам’яті Героїв Крут.

Олександр Сич привітав усіх присутніх від імені бандерівського Прикарпаття.

Перебуваючи тут демонструю соборну єдність бандерівського Прикарпаття із славною Чернігівщиною, де відбувся героїчний чин тих, то стримав більшовицьку навалу під Крутами. Стою тут із сподіваннями, що вся велика Україна стане такою ж націоналістичною, як Галичина, бо сильну і могутню Українську державу неможливо побудувати без націоналізму. І до того часу, поки в націоналістичній боротьбі буде тільки Галичина, ми завжди приречені бути такими жертвами, як Герої Крут, як борці в криївках УПА. Але коли націоналістичною стане вся Україна, тоді українська нація стане тією непереборною силою, яка забезпечить гідне місце Україні під геополітичним сонцем“, – відзначив Олександр Сич.

У своєму вітальному слові очільник обласної ради також наголосив, що Герої Крут стали зразком для тих борців, які на заході України продовжували боротьбу до кінця 50-х – початку 60-х років минулого століття.

Героїчний чин борців під Крутами розглядаю в контексті всіє історії ХХ століття і якщо у 1918 році вони стримали більшовицьку навалу під Києвом, а в 40-50-х роках її вже стримували на західних кордонах України, то сьогодні проти тієї ж московської навали ми боремося на східних кордонах. Я переконаний, що настане той час, коли будемо боротися під Москвою!” – акцентував Олександр Сич.

Відзначимо, що 29 січня у всіх куточках України відбуваються заходи на вшанування пам’яті Героїв Крут. У 1918 році на залізничній станції Крути в Чернігівській області близько 300 студентів вступили в бій з 6-тисячною армією більшовиків під командуванням Михайла Муравйова. У нерівній битві багато студентів були вбиті. Вони зазнали поразки, але їх героїчний вчинок став прикладом мужності для багатьох українців.