Олександр Сич: В умовах децентралізації Україна потребує підготовки кадрів в сфері публічного управління

В обласній філармонії імені Іри Маланюк відбулося урочисте вручення дипломів випускникам-магістрам Інституту гуманітарної підготовки та державного управління Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу.

Право вручити дипломи з відзнакою магістрам отримав голова обласної ради, професор кафедри публічного управління та адміністрування Олександр Сич.

Нам катастрофічно бракує освічених кадрів в державному управлінні і в місцевому самоврядуванні, які могли б розбудовувати країну не за старими совєтськими лекалами, а за сучасними методами і принципами. Сьогодні ми на порозі глобальних змін, в нас реформується місцеве самоврядування та управління. Мені важко уявити, як буде проходити передача повноважень від державних адміністрацій до рад на обласному і районному рівнях. Тому нині як ніколи нам потрібні досвідчені фахівці, яких випускає Інститут гуманітарної підготовки та державного управління“, – акцентував Олександра Сич.

Документи про вищу освіту отримали більше сотні випускників, які навчалися за спеціальностями “Публічне управління та адміністрування”, “Інформаційна, бібліотечна і архівна справа”, “Філологія”.