Олександр Сич закликав мобілізувати всі бюджетні ресурси для боротьби з коронавірусом

Голова обласної ради Олександр Сич закликав мобілізувати всі бюджетні ресурси для боротьби з коронавірусом. На цьому він наголосив під час спільного брифінгу керівників обласної та міської влади стосовно ситуації щодо розповсюдження коронавірусної інфекції.

У першому півріччі ми не будемо мати розважальних, масових спортивних заходів, відзначень ювілейних дат, свят, концертів тощо. Тому давайте мобілізувати всі наявні ресурси, адже це потрібно для порятунку людей“, – підкреслив голова облради.

Олександр Сич також закликав прикарпатців не нехтувати засобами індивідуального захисту під час карантину.

Люди вже стали набагато краще дбати про себе, але ще далеко не всі. Звертаюся до всіх: не одягайте маски задля годиться, а носіть їх так, щоби зберегти своє життя і здоров’я! Дотримуйтеся такої відстані при спілкуванні з іншими, аби убезпечити себе“, – наголосив керівник депутатського корпусу.

Водночас посадовець обурився ситуацією навколо немотивованого зростання цін на апарати штучної вентиляції легень та засоби індивідуального захисту.

Я не розумію, коли в час національної біди на цьому хтось нагріває руки і робить на цьому бізнес. Бо інакше не можна зрозуміти, чому апарати ШВЛ вчора коштували 300 тисяч гривень, а сьогодні – 800. Чому розхідні матеріали для пошиття масок чи інших засобів захисту зросли в десятки разів? Якщо треба затягнути паски, то це треба робити усім!” – наголосив Олександр Сич.

Нагадаємо, на боротьбу з коронавірусною інфекцією на території Прикарпаття з обласного бюджету спрямовано 5 мільйонів гривень.