Олександр Сич зустрівся з Генеральним консулом Румунії у Чернівцях Іриною-Лореданою Стенкулеску

Голова обласної ради Олександр Сич зустрівся з Генеральним консулом Румунії у Чернівцях Іриною-Лореданою Стенкулеску. Участь у розмові також взяв консул Генерального консульства Дан Костантін.

В ході зустрічі сторони обговорили можливості впровадження спільних проєктів програм транскордонного співробітництва Європейського Союзу та шляхи інтенсифікації співпраці між Прикарпаттям та повітами Румунії.

Для нас головним пріоритетом є розвиток туризму і рекреації. Саме в цій галузі хотіли б реалізовувати спільні проєкти. А також в сфері збереження спільної культурної спадщини Карпат та безпеки перебування в Карпатах. Найглобальніший проєкт, який для нас є дуже принциповим, стосується відкриття пункту пропуску на українсько-румунському кордоні “Шибене – Поніеле де суб Мунте. Адже маючи півсотні кілометрів спільного кордону, ми не маємо пішохідного переходу“, – акцентував голова обласної ради Олександр Сич.

В свою чергу пані Генеральний консул запевнила у всебічній підтримці і сприянні Івано-Франківщині у реалізації спільних проєктів.