Олександр Сич зустрівся з Генеральним консулом Чеської Республіки у Львові Павелом Пешеком

Голова обласної ради Олександр Сич зустрівся з Генеральним консулом Чеської Республіки у Львові Павелом Пешеком. Участь у розмові також взяв консул з питань культурної та економічної співпраці Владімір Кадлец.

В ході зустрічі сторони обговорили перспективні напрямки співпраці між Івано-Франківською областю та регіонами Чеської Республіки в галузях економіки, туризму, культури, сільського та лісового господарства. Зокрема, йшлося про можливості налагодження співпраці Прикарпаття з Мораво-Сілезьким краєм і Карловарським краєм.

З уваги владних повноважень ми зацікавлені в співпраці з органами місцевого самоврядування Чеської Республіки. Оскільки для нас є пріоритетною галузь розвитку туризму і рекреації, то з відповідним регіоном хотіли б співпрацювати. Найголовніше налагодити співпрацю в одному напрямку, а далі зможемо розвивати і економічні, і культурні, і бізнесові відносини“, – сказав голова обласної ради Олександр Сич.

Зі свого боку Генеральний консул порушив питання реконструкції пам’ятника чеським воякам І Світової війни в селі Старий Мартинів Бурштинської міської ради, де є військовий цвинтар. В свою чергу Олександр Сич наголосив, що для належної реконструкції пам’ятника комунальним підприємством обласної ради “Пам’ять” вже здійснюється робота щодо ексгумації та належного перепоховання чеських вояків. На даний момент співробітники підприємства працюють над дозвільною документацією та підготовкою до пошуково-ексгумаційних робіт.