Олександр Сич: Ми сьогодні повинні стимулювати розвиток української економіки в тилових регіонах

“Ми сьогодні повинні стимулювати розвиток української економіки в тилових регіонах”. На цьому наголосив голова обласної ради Олександр Сич під час наради з головами районних державних адміністрацій і територіальних громад області.

З уваги на присутність на нараді народних депутатів України, очільник обласної ради звернувся до них з пропозицією ініціювати перед Президентом України та Кабінетом Міністрів України послаблення обмежень для тилових областей.

Суть полягає в тому, щоби при черговому продовженні воєнного стану не вводити його тотально по всій Україні. Адже тилові регіони зобов’язані функціонувати. Нині вони є, хай і мінімальним, але підпертям української економіки. Тому вони повинні якомога повноцінніше функціонувати“, – акцентував Олександр Сич.

В ході наради також було обговорено питання розміщення і забезпечення прав внутрішньо перемішених осіб на території області, роботу з учасниками бойових дій і родинами загиблих під час військової агресії російської федерації проти України, роботу економіки області в умовах воєнного стану та виклики для суб’єктів господарювання у зв’язку з логістичними обмеженнями та проведення весняно-польових робіт в області.