Олександр Сич: Мова – головна ознака національної ідентичності

В День української писемності та мови, який традиційно відзначають 9 листопада, у Прикарпатському національному університеті імені В. Стефаника відбулося написання Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності. Таку акцію ще у 2000 році започаткувала Національна радіокомпанія України.

Цьогоріч до написання Всеукраїнського радіодиктанту долучився голова обласної ради Олександр Сич. “Питання знання рідної мови дуже важливе, адже мова – це головна ознака національної ідентичності, того, чим одні люди відрізняються від інших. Переконаний, що свою мову треба шанувати. Не так багато у світі є країн, в яких існує таке дике поєднання: рідна мова і мова спілкування. У нас таке може бути, коли рідна мова – українська, а мова спілкування – інша. Треба з цього виходити. Якщо ми хочемо справді єдності, плекаймо нашу рідну українську мову!” – підкреслив Олександр Сич.

Відзначимо, що в Прикарпатському національному університеті написання Всеукраїнського радіодиктанту відбувається 18 років поспіль. Організували захід викладачі кафедри початкової освіти  Педагогічного факультету Ольга Деркачова та Лариса Наконечна.