Олександр Сич: Мусимо спільно будувати свою Українську державу для наших українських дітей, аби вони були щасливі у ній

В обласному центрі Прикарпаття урочисто відзначають 30-річчя відновлення Незалежності України. Вшановуючи пам’ять українців, які віддали своє життя за українську державність в Меморіальному сквері Івано-Франківська відбулася поминальна панахида. Опісля керівники області та міста, військовослужбовці і представники громадськості поклали квіти до могил загиблих за територіальну цілісність і державний суверенітет України.

Від Меморіального скверу всі присутні урочистою ходою пройшлися середмістям обласного центру до площі Ринок. Тут священнослужителі всіх конфесій об’єдналися у спільній молитві за Україну та виконали духовний гімн “Боже Великий, єдиний, нам Україну храни…”

Із вітальним словом з нагоди 30-річчя відновлення Української Незалежності до прикарпатців від імені обласної ради звернувся очільник депутатського корпусу Олександр Сич.

Нам не 30 років. Протягом тисячолітньої писемної історії ми багато разів мали свою державу. Так, під тиском обставин її втрачали, але знову і знову піднімалися з руїн, народжували провідників і знову здобували свою державу. Тому казати, що нам тільки 30 років – це неповага і блюзнірство до тих всіх, хто свого часу творив Українську державу“, – наголосив Олександр Сич.

Голова обласної ради також зауважив, що годі українцям чекати допомоги із закордону, час самим розбудовувати свою країну.

Маємо мати стратегію державницького розвитку і таку українську еліту, представники якої б розуміли Українську державу як самодостатню цінність. Всі ми хочемо жити в заможній могутній державі. Хто нам її збудує? Ніхто окрім нас самих. Кожна держава у світі бореться за свій національний інтерес. Мусимо усвідомити, що ніхто інший нам держави не збудує. Мусимо спільно будувати свою Українську державу для наших українських дітей, аби вони були щасливі у ній. Бо щастя кожного батька і матері у щасті їхніх дітей. Щиро бажаю, аби наші діти і наші онуки були щасливі у нашій Українській державі. Слава Україні!” – акцентував Олександр Сич.

В рамках урочистостей також відбулося спецпогашення поштової марки, випущеної з нагоди 30-річчя Незалежності України.