Олександр Сич: Налагоджуючи співпрацю між обласними радами ми “зшиваємо” Україну на рівні місцевого самоврядування

На запрошення голови Тернопільської обласної ради Михайла Головка голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич взяв участь в роботі другої сесії Тернопільської обласної ради, рішенням якої було схвалено підписання Меморандуму про міжрегіональну співпрацю між обласними радами Прикарпаття та Тернопільщини.

Нас багато що єднає. Це і спільна історія Галицько-Волинської держави, славні змагання січового стрілецтва Західно-Української Народної Республіки, історія національно-визвольної боротьби ОУН-УПА та Української Держави, проголошеної у червні 1941 року у Львові. Нас єднає спільна ментальність, духовно-культурні цінності, спільні економічні інтереси, а також Дністровський каньйон. Але найбільше об’єднує бажання побудувати цивілізовану, сучасну, могутню і впорядковану Українську державу обов’язково з національним змістом. Держава, так само як і дім, будується не з даху, а з фундаменту і вона може бути побудована, в тому числі, завдяки нашим спільним добрим справам. Я своєю присутністю тут демонструю бажання творити такі справи, демонструю єдність і наші спільні зусилля у розбудові Української держави“, – підкреслив Олександр Сич, виступаючи перед депутатським корпусом Тернопільської обласної ради.

Олександр Сич також відзначив, що ще у попередній каденції Івано-Франківська обласна рада підписала відповідні меморандуми про співпрацю з Закарпаттям, Житомирщиною, Кіровоградщиною, Донецькою обласною цивільно-військовою адміністрацією.

У таких наших діях немає жодних проявів сепаратизму. Натомість є здорове намагання “зшивати” Україну на рівні місцевого самоврядування“, – резюмував Олександр Сич.

По завершенні сесійного засідання Олександр Сич та Михайло Головко підписали Меморандум про міжрегіональну співпрацю між Івано-Франківською обласною радою та Тернопільською обласною радою.

Нагадаємо, рішення “Про затвердження Меморандуму про міжрегіональну співпрацю між Івано-Франківською обласною радою та Тернопільською обласною радою” було прийнято на четвертій сесії Івано-Франківської обласної ради 19 лютого 2021 року.