Олександр Сич: Обласна рада надаватиме максимальне сприяння для розвитку територіальних громад Прикарпаття

Депутатський корпус обласної ради буде надавати новообраним та новоствореним  місцевим радам територіальних громад максимальне сприяння відповідно до своїх повноважень. На цьому наголосив голова обласної ради Олександр Сич під час онлайн-наради з керівниками та представниками територіальних громад області, організованої Івано-Франківським регіональним відділенням Асоціації міст України.

Переконаний, що від рівня вашої управлінської майстерності значною мірою залежить функціонування очолюваних вами громад та мобілізація наявних ресурсів. Від сьогодні я пропоную вам думати про останній день перебування на посаді, бо залежно від того, як будете виконувати програми розвитку громад, таку оцінку люди дадуть вам через п’ять років“, – підкреслив Олександр Сич.

Керівник вищого представницького органу влади області також відзначив, що задля підтримки самоврядних органів Прикарпаття обласна рада ще у 2011 році схвалила комплексну Програму розвитку місцевого самоврядування.

В той час, коли ще ніхто предметно не говорив про реформу місцевого самоврядування і про децентралізацію, ми  намагалися дати лідерам місцевих громад і ресурси обласного бюджету, хай навіть які вони мізерні, і можливість висвітлити свою діяльність в засобах масової інформації, і можливість навчати свої кадри. Ми системно впроваджували цілу низку заходів аби, пропри відсутність в місцевому самоврядуванні вертикального підпорядкування, що власне і відповідає суті місцевого самоврядування, між нами була взаємна постійна координація і добра співпраця. Переконаний, що така добра традиція збережеться і надалі“, – резюмував Олександр Сич.