Олександр Сич: Переконаний, що книгу не замінить жодне інше джерело інформації

З нагоди відзначення Дня української писемності та мови в Івано-Франківську відкрилася виставка-презентація друкованої книжкової продукції “Сторінками української книги”, присвячена 100-річчю Соборності України. До уваги читачів на виставці традиційно представлені книги, видані за кошти обласного бюджету в рамках регіональної цільової програми підтримки книговидання.

Прикарпаття є лідером в Україні у сприянні книговиданню. Ще на початку попередньої каденції обласна рада прийняла відповідну програму, в рамках якої щороку з обласного бюджету виділяється майже півтора мільйона гривень для видання і розповсюдження української книги. Я належу до тієї категорії людей, які пам’ятають, що книжка – основне джерело знань, а бібліотека є ознакою порядності. Переконаний, що книгу не замінить жодне джерело інформації. Як би не розвивались електронні ЗМІ, вони не заставлять мислити так, як це робить книжка” – зауважив на відкритті виставки-презентації голова обласної ради Олександр Сич.

Друковану продукцію на виставці також презентують видавництва та книготорговельні організації Івано-Франківської, Тернопільської, Львівської, Закарпатської областей, міст Києва і Харкова.