Олександр Сич: Плекаючи єднальні українські цінності, ми будемо мати перспективи у розбудові могутньої Української держави

Плекаючи єднальні українські цінності, ми будемо мати перспективи у розбудові могутньої Української держави. На цьому наголосив голова обласної ради Олександр Сич на святкових урочистостях з нагоди відзначення 28-ї річниці Незалежності України.

День Незалежності України – це як світський Великдень. Так само як праздник Воскресіння Христового єднає всіх християн у молитві, так само великий день “державницького воскресіння” має єднати нас у спільному думанні та в спільному напрямку. Має єднати і тих хто голосував за різні політичні сили, бо кожного з нас має єднати Україна. Бо різниця партій та різниця світоглядів – це різниця шляхів будівництва держави. Дискутуймо, чий шлях кращий, але всі разом єднаймося у розбудові Української держави“, – закликав голова обласної ради.

Олександр Сич також акцентував на важливості плекання українських цінностей в сучасному суспільстві.

Останнім часом говорити про цінності не модно. Так само як починають ділити політиків на старих і нових, так само й цінності ділять на старі і нові. Модно знати декілька мов, але принципово не спілкуватися українською. Модно знати чужу історію, але не знати своєї і занехаювати її. Я далекий від думки, що у кожному селі і місті Донецької області має стояти пам’ятник Степану Бандері, але коли такими шаленими темпами починають відновлювати пам’ятники і назви вулиць катам українського народу, даруйте, я не можу це вважати модним“, – відзначив очільник депутатського корпусу.

Водночас посадовець зауважив ще одну тенденцію, яка простежується у зверхньому ставленні до професіоналізму.

Коли ми хочемо мамі зробити операцію на серце, ми шукаємо висококласного кардіохурга, а не йдемо до студента-першокурсника. То чому ми вважаємо, що будувати Українську державу і управляти нею може будь-хто. Як вважаємо – таку державу маємо і будемо мати!” – резюмував Олександр Сич.