Олександр Сич: Поєднання науки, інтелекту і державної влади – це той локомотив, який зможе вивести нашу державу на якісно новий рівень

В Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу відбувся діалог-зустріч “Співпраця влади, науки та місцевого самоврядування” за участю голови обласної ради Олександра Сича, керівників територіальних громад Прикарпаття, ректорату, директорів інститутів і завідувачів кафедр університету. Мета зустрічі – об’єднати зусилля науки, влади та громади задля пошуку нових шляхів розвитку регіону.

 “Переконаний, що поєднання науки, інтелекту і державної влади – це той локомотив, який зможе вивести нашу державу на якісно новий рівень.  Одним з наших головних ресурсів є інтелект і він повинен служити людям. Цей інтелект сконцентрований в основному в наших університетах, тому тішуся, що сьогодні є така співпраця“, – наголосив у своєму вітальному слові Олександр Сич.

Керівник депутатського корпусу також подякував університету за співпрацю в рамках Програми розвитку місцевого самоврядування в Івано-Франківській області у підготовці кадрів для органів місцевого самоврядування.

Ми часто беремо участь у реалізації проектів університету, але найбільш системна наша співпраця у підготовці кадрів для органів місцевого самоврядування. Коли у 2011 році ми в обласній раді ухвалили Програму розвитку місцевого самоврядування, яка діє і по сьогодні, ніхто в Україні не говорив ані про реформування, ані про децентралізацію. Наша програма зорієнтована на те, щоб в різних галузях допомагати органам місцевого самоврядування. Вагомою частиною цієї програми є навчання кадрів для органів місцевого самоврядування. З року в рік ми виділяємо кошти з обласного бюджету для навчання депутатів та працівників органів місцевого самоврядування. Тільки за останні п’ять років в рамках нашої Програми понад 70 осіб стали магістрами державного управління”, – відзначив Олександр Сич.

У межах зустрічі ІФНТУНГ підписав договори про співпрацю з-понад 20 територіальними громадами. Договори передбачають співробітництво в галузі навчальної, інноваційної, наукової, спортивно-масової роботи для покращення забезпечення теоретичної та практичної підготовки студентів ІФНТУНГ, а також залучення наукового та освітнього потенціалу ІФНТУНГ до розв’язання актуальних проблем розвитку економіки краю, розробки програм соціально-економічного, енергетичного, культурного та туристичного розвитку, сприяння задоволенню інформаційних, технологічних, інвестиційних потреб підприємств та установ громад Прикарпаття.