Олександр Сич привітав мешканців Ланчина із 780-ю річницею з часу першої згадки про селище

У день свята первоверховних апостолів Петра і Павла селище Ланчин Надвірнянського району відсвяткувало 780 років з часу першої згадки про населений пункт. На урочисті заходи з цієї нагоди завітав голова обласної ради Олександр Сич.

Насамперед вітаю з величним святом верховних апостолів Петра і Павла. Бажаю, аби святі оберігали всіх, хто носить ці імена, їхні родини і всю ланчинську громаду. Щиро зичу твердої, мов камінь, віри. Адже, як відомо, з грецької “петро” – це камінь або скеля, на якій Господь побудував свою Церкву“, – сказав Олександр Сич.

Вітаючи із 780-ю річницею з часу першої згадки очільник обласної ради зауважив, що селище може мати набагато більше років, адже на цьому місці могли бути числеенні поселення, які не згадуються в писемних джерелах.

Можна тільки уявити скільки добрих українців було виховано у цьому селі, які трудились чи то на полі, чи творчо, славили українську землю, боролись за Українську державу. Те, що мешканці села є працелюбні говорить сама назва – Ланчин, що означає – чинити або працювати на лані“, – зауважив Олександр Сич.

З нагоди знакового ювілею Олександр Сич вручив подяки голови обласної ради видатним мешканцям Ланчина і побажав, аби побільше було таких уродженців селища як відомий січовий стрілець, поет Юрій Шкрумеляк.