Олександр Сич привітав працівників культури та майстрів народної творчості з професійним святом

Працівники культури та майстри народної творчості відзначили своє професійне свято. В Україні його щорічно святкують 9 листопада. З цієї нагоди в приміщенні обласної філармонії відбулися урочистості.

З професійним святом працівників культури та майстрів народної творчості привітав голова обласної ради Олександр Сич.

Ви є надзвичайно цінними, бо ви плекаєте і формуєте цінності. Людина – це не тіло, яке потребує їсти, людина – це свідомість і цінності. Якщо ми говоримо про відношення до культури, то в державі воно буде позитивно зростати тоді, коли буде зростати розуміння необхідності плекання цінностей. Бо якщо ми не плекаємо свої цінності і культуру, яка є одним з основних елементів ідентичності, то хто ми є? Ми є просто економічно привабливою територією з населенням, а не з нацією. Робімо все можливе  задля збереження самих себе як українців, дбаючи, зберігаючи і плекаючи нашу культуру!” – відзначив у вітальному слові Олександр Сич.

За сумлінну працю, високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у розвиток культури Прикарпаття керівники області нагородили працівників галузі грамотами обласної ради та обласної державної адміністрації.

Відзначимо, в рамках Програми розвитку місцевого самоврядування обласна рада систематично проводить конкурс проектів “Краща етнокультурна громада” і в розрізі чотирьох етнічних груп – Бойківщина, Гуцульщина, Опілля та Покуття – громади змагаються у кращому плеканні народних традицій. На розвиток цих регіонів з обласного бюджету щорічно спрямовується 800 тисяч гривень.