Олександр Сич привітав прикарпатських бібліотекарів з професійним святом

Сьогодні, 30 вересня, в Україні відзначають Всеукраїнський день бібліотек. З цієї нагоди в обласному центрі Прикарпаття одразу дві обласні книгозбірні відсвяткували свої ювілеї. 75-річчя з часу свого заснування відзначає обласна бібліотека для дітей. А обласній універсальній наукові бібліотеці імені Івана Франка у 2020-у виповнилося 80 років.

У день професійного свята з вітальним словам до бібліотекарів звернувся голова обласної ради Олександр Сич.

Щиро бажаю, щоб ніхто з вас не втрачав віри і надії на те, що бібліотека завжди буде затребувана, завжди буде храмом мудрості. Адже книжка спонукає до читання, роздумів, пошуку. Тож нехай бібліотека завжди буде шанованою серед читачів і має достатню увагу та підтримку від держави“, – підкреслив керівник депутатського корпусу.

Олександра Сич також звернув увагу керівництва обласної державної адміністрації та профільного структурного підрозділу – управління культури, національностей та релігій ОДА, про необхідність розширення регіональної цільової програми підтримки книговидання. А, зокрема, доповнити її підрозділом щодо видання дитячої літератури. Окрім цього, голова обласної ради наголосив на необхідності передбачити в обласному бюджеті на 2021 рік додаткових коштів на придбання сучасної інформаційної системи для обласної універсальної бібліотеки імені Івана Франка.

За вагомий внесок у розвиток бібліотечної справи на Прикарпатті керівники області відзначили працівників бібліотек обласними нагородами. А також від імені обласної ради Олександр Сич передав у бібліотечні установи сертифікати на отримання інтерактивного комплекту, який включає мультимедійний проектор, екран та ноутбук.