Олександр Сич привітав прикарпатських захисників з Днем українського добровольця

Четвертий рік поспіль 13 березня в Україні на державному рівні відзначають День добровольця. Прикарпатський бійців, які захищали територіальну цілісність та державний суверенітет в складі добровольчих формувань, зі святом привітав голова обласної ради Олександр Сич.

Незважаючи на всі обставини, антиукраїнські тенденції, які проявляються в нашій державі, а зокрема через переслідування учасників російсько-української війни, це свято залишиться. Залишиться не стільки формально, але радше як акт вшанування тих, хто добровільно пішов на фронт відстоювати державну незалежність України. Наше покоління оглядалося на подвиг вояків ОУН-УПА, впевнений, що наступні покоління будуть мати прикладом вас – тих, хто в новітній російсько-українській війні став на захист Української держави“, – підкреслив Олександр Сич.

Керівник депутатського корпусу також зауважив, що обласна рада ще у 2016 році прийняла рішення про визнання бійців-добровольців, які брали участь у захисті територіальної цілісності та державного суверенітету на Сході України. Відтоді такий статус на обласному рівні отримали понад півтори сотні прикарпатських захисників. Завдяки цьому вони можуть щомісяця отримувати грошову допомогу в розмірі 500 гривень та одноразову грошову допомогу в розмірі 5 тисяч гривень з обласного бюджету. Разом з цим, бійці-добровольці мають можливість безкоштовно лікуватися в медичних установах та оздоровлюватися в санаторно-курортних закладах.

З нагоди відзначення Дня українського добровольця Олександр Сич спільно з міським головою Івано-Франківська Русланом Марцінківим вручили прикарпатським бійцям державні та обласні відзнаки.

Нагадаємо, День українського добровольця установлений 17 січня 2017 року Верховною Радою України з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві, посиленню суспільної уваги та турботи до учасників добровольчих формувань та на підтримку ініціативи громадськості.