Олександр Сич привітав прикарпатців зі 100-річчям проголошення ЗУНР

З нагоди відзначення 100-річчя проголошення Західно-Української Народної Республіки в Івано-Франківському академічному обласному музично-драматичному театрі імені Івана Франка відбулась ювілейна академія “А ми тую стрілецькую славу збережемо”.

Від імені обласної ради із вагомою державницькою датою прикарпатців привітав керівник депутатського корпусу Олександр Сич. “Маю високу честь сьогодні привітати вас зі 100-річчям Західно-Української Народної Республіки та зі 100-річчям Української держави. Нам не 27 років, нам – 100! Так само як і нашим сусідам, які в подібних умовах творили власну державу і тепер гонорово святкують століття. Нам у цьому світі треба плекати власну національну гідність, позбуватися меншовартості і казати, що нам також як мінімум 100 років“, – зауважив голова обласної ради.

Олександр Сич також закликав виносити уроки з тих подій, які відбувалися на початку ХХ століття. “Не треба прохати у когось ласки дати нам щось. Треба плекати власну силу і забирати те, як казав Микола Міхновський, що належить нам по праву. Плекаймо нашу силу і з величезною шаною ставмося до кожного, хто носить військову форму і хто зі зброєю в руках захищає сьогодні наш державний суверенітет. Відзначаючи сторіччя ЗУНР пам’ятаймо її уроки та всіма силами розбудовуймо сильну, могутню Українську державу “, – наголосив очільник облради.