Олександр Сич привітав прикарпатців з Днем захисників і захисниць України

Напередодні свята Покрови Пресвятої Богородиці в обласній філармонії імені Іри Маланюк відбулися урочистості, присвячені Дню захисників і захисниць України, 79-й річниці створення УПА та Дню українського козацтва. З цієї нагоди від імені всього депутатського корпусу голова обласної ради Олександр Сич привітав ветеранів Української повстанської армії та учасників російсько-української війни.

Перш за все я вітаю всіх тих, хто захищав і захищає наше право жити незалежним державним життям. Вітаю нечисленних ветеранів Організації Українських Націоналістів і Української повстанської армії. Прошу кожного віддати їм шану та повагу в ці дні. Їх вже не так багато. Також нині вітаю всіх, хто носить однострій, всіх, хто перебуває на фронті, несе службу в лавах тих чи інших військових підрозділів. Дай Боже, аби ваша служба завжди проходила в спокійних умовах і без втрат. Я сьогодні вітаю не лише тих, хто тримає зброю в руках, а й тих, хто веде боротьбу за Українську державність на інших фронтах. Адже в умовах гібридної агресії боротьба йде і на інформаційному фронті, боротьба йде за нашу ідентичність, за нашу культуру і символи. І кожен захисник та захисниця, кожен український чоловік і українська жінка, які докладають своїх зусиль щоб посилити Українську державу, заслуговує на нашу шану і повагу”, – підкреслив Олександр Сич.

З нагоди відзначення Дня захисника України голова обласної ради спільно з головою обласної державної адміністрації вручили обласні відзнаки прикарпатським військовослужбовцям.