Олександр Сич привітав прикарпатців з Днем захисників і захисниць України та з 80-річчям УПА

Напередодні свята Покрови Пресвятої Богородиці в обласній філармонії імені Іри Маланюк відбулися урочистості, присвячені Дню захисників і захисниць України, 80-й річниці створення УПА та Дню українського козацтва. З цієї нагоди від імені всього депутатського корпусу голова обласної ради Олександр Сич привітав ветеранів Української Повстанської Армії та військовослужбовців Збройних Сил України.

Щиро зичу, аби сьогодні ветерани УПА втішалися якнайбільшою нашою увагою і повагою. Бо Українська Повстанська Армія – це яскравий приклад того, як неможливе можна втілити в життя, якщо поставити ціль і вона буде досягнута можливо після твоєї смерті. Тому що УПА, 80 років тому створившись, стала на боротьбу за Українську Державу. Вже немає нацистської Німеччини, немає совєцького союзу, а Українська Держава є“, – сказав Олександр Сич.

Керівник обласної ради також наголосив, що сьогодні Збройні Сили України є славними продовжувачами боротьби Української Повстанської Армії, як свого часу взірцем для УПА було козацтво.

УПА била московсього напасника тут на Заході України. Це той самий напасник з тією самою ціллю – не дати можливості українській нації мати свою державу. Нині Збройні Сили України б’ють цього напасника вже на Сході України. І незважаючи на всю жорстокість війни треба пройнятися оптимізмом, що це вже біля кордонів ворога, це – другий етап. А третій буде на території самого ворога. Я вірю в це, бо Збройні Сили України без перебільшення є найкращою армією Європи з точки зору людського потенціалу і його героїзму. В армії може бути найкраще озброєння, але без людей – це лише купа брухту. І це нині демонструє московська армія. Ми будемо мати зброю, але чи хтось буде мати таких воїнів, яких має українська нація, що народила Збройні Сили України? При допомозі Матінки Божої з Господньою волею москва впаде і ми переможемо!” – акцентував Олександр Сич.

З нагоди урочистостей за особисту мужність, самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету і територіальної цілісності України, вірність військовій присязі та з нагоди Дня захисників і захисниць України очільники Прикарпаття нагородили військовослужбовців обласними відзнаками.

Також з нагоди 80-ліття Української Повстанської Армії всіх вояків УПА на Прикарпатті нагороджено ювілейними медалями обласної ради. Такими ж медалями нагороджено науковців, письменників, журналістів, скульпторів та музеї області за дослідження історії національно-визвольного руху, висвітлення і популяризацію діяльності Української Повстанської Армії та її членів, увіковічення їх подвигу у творах мистецтва.