Олександр Сич привітав прикарпатців з Днем захисника України, 76-ою річницею створення УПА та Днем українського козацтва

В академічному обласному музично-драматичному театрі імені Івана Франка відбулися урочистості, присвячені Дню захисника України, 76-ій річниці створення УПА та Дню українського козацтва. З цієї нагоди від імені обласної ради її голова Олександр Сич привітав ветеранів Української повстанської армії та учасників російсько-української війни.

Нехай Матінка Божа оберігає всі наші родини, оберігає всіх хлопців і дівчат, які сьогодні перебувають на російсько-українському фронті, нехай оберігає всіх тих, хто повернувся з нього і допоможе зцілити їх душевні та фізичні рани. Немає такої прикарпатської родини, котру б не зачепила чи то війна ХХ століття, а чи нинішня війна з московським агресором. Хтось загинув, хтось був катований, репресований, вивезений, хтось продовжує боротися. Вітаю всіх тих, хто тримає зброю і готовий в будь-який момент взяти її до рук й стати на захист рідної України“, – наголосив Олександр Сич.

У вітальному слові голова обласної ради також закликав прикарпатців вірити в успіх кожної справи, спрямованої на розвиток Української держави.

Не так давно ми боролися за мрію, щоби 14 жовтня офіційно було визнано Днем українського захисника разом з Днем повстання Української повстанської армії. Ми так довго добивалися того, аби широке в народі вітання “Слава Україні! Героям Слава!” стало офіційним, зокрема, для наших Збройних Сил. Ми так довго нарікали, що в нашому теле- та радіоетері мало української мови і помалу ситуація виправляється. Можуть бути різні дискусії чому сьогодні і чому саме так це робиться, але об’єктивно – це безперечно позитивний факт. Ми крок за кроком розбудовуємо українську Україну. Дуже важко, з величезними труднощами та болями, але ми поступово йдемо вперед і час працює на нас. Я переконаний, що настане той час, коли ми не будемо чекати допомоги із Заходу чи Сходу, шануючи все іноземне лише тому, що воно іноземне. Натомість вироблятимемо власний якісний продукт і будемо горді тим, що ми, українці, вміємо якісно жити, що наша держава впорядкована. Все це ми зробимо з Божою поміччю!”, – резюмував Олександр Сич.