Олександр Сич привітав соціальних працівників Прикарпаття з професійним святом

У першу неділю листопада в Україні відзначають День працівників соціальної сфери. Цей день є професійним святом, яке по праву належить тим, хто виявляє милосердя, створює добро не тільки зі службового обов’язку, а й за велінням совісті та покликом душі.

Із професійним святом соціальних працівників Прикарпаття привітав голова обласної ради Олександр Сич.

Один з критеріїв цивілізованого суспільства полягає в тому, як воно ставиться до вразливих груп населення, як воно ставиться до дітей, до самотніх людей, до всіх, хто природою чи суспільством позбавлені можливості повноцінно конкурувати за місце під сонцем. Особливо важливим захист цих категорій населення є у воєнний час, адже кількість таких людей у величезній пропорції збільшується: наплив внутрішньо переміщених осіб, ще більше осамітнення самотніх, бо рідні, які були єдиною опорою, пішли на фронт. Дуже важко перерахувати всі проблеми, які сьогодні є, тому честь, шана і хвала вам, бо ви – на передньому фронті тилової соціальної боротьби. Цей фронт настільки важливий в тилу, наскільки важливий фронт на місці бойових дій“, – сказав у своєму вітальному слові Олександр Сич.

На Івано-Франківшині працює близько чотирьох тисяч соціальних працівників. З початком повномасштабного вторгнення перед соціальною сферою постали нові виклики, а основним завданням працівників соцзахисту стало надання допомоги всім хто її потребує, зокрема, людям, які перебувають у складних життєвих обставинах, втратили житло, роботу, здоров’я. За особистий внесок у розв’язанні проблем соціального захисту населення та з нагоди Дня працівника соціальної сфери України Олександр Сич спільно з головою обласної військової адміністрації Світланою Онищук вручили обласні нагороди кращим соціальним працівникам Прикарпаття.