Олександр Сич прозвітував за четвертий рік роботи на посаді голови обласної ради

Голова обласної ради Олександр Сич прозвітував за четвертий рік роботи на посаді. Виступаючи перед депутатським корпусом посадовець поінформував, що з грудня 2018 року по грудень 2019 року відбулося 7 сесій, в тому числі дві виїзні та одна позачергова, проведено 9 пленарних засідань, 79 засідань постійних комісій. Упродовж звітного періоду обласна рада прийняла 290 рішень, в тому числі 11 регіональних програм.

За принципом конструктивної наступності ми вдосконалювали чинні програми і приймали нові. Головною для нас є Програма розвитку місцевого самоврядування в Івано-Франківській області. Вона покликана тримати на високому рівні як обласну раду, так і загалом систему органів місцевого самоврядування. Одним з найважливіших її елементів є проведення обласного конкурсу проєктів та програм розвитку місцевого самоврядування. В цьому році до його організації доєдналася Програма DOBRE, яка на ці цілі виділяє близько 10 мільйонів гривень“, – підкреслив Олександр Сич.

Посадовець зауважив, що упродовж звітного періоду Програму розвитку місцевого самоврядування було доповнено Положенням про обласну учнівську олімпіаду з питань місцевого самоврядування, децентралізації влади та публічного управління.

Олександр Сич також поінформував про продовження реалізації обласної комплексної програми “Відзначення в області 100-річчя Акту Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки” на 2018-2019 роки. В її рамках силами виконавчого апарату обласної ради організовано видання першого і другого томів “Енциклопедія ЗУНР”. Водночас, керівник депутатського корпусу додав, що в рамках відзначення 90-річчя Організації українських націоналістів спеціально були виготовлені ювілейні відзнаки “90 років ОУН” та проведено інформаційно-просвітницьку кампанію до відзначення цієї ювілейної дати на території області.

Голова обласної ради також окреслив діяльність відділів виконавчого апарату, які були створені упродовж останніх років та розповів про заходи, які були здійснені  задля забезпечення прозорості та відкритості діяльності обласної ради. Зокрема, йдеться про затвердження Положення про відкриті дані Івано-Франківської обласної ради, Порядку розміщення наборів даних Івано-Франківської обласної ради, які підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних, в мережі Інтернет та Положення про електронні консультації та опитування в Івано-Франківській обласній раді.

У 2020 році нас чекають нові виклики. Це – виборчий процес, під час якого потрібно працювати максимально конструктивно і приймати корисні для громад області рішення. Ми повинні також готуватися до прогнозованої передачі повноважень від обласної державної адміністрації обласній раді, до впровадження електронного урядування. До речі, вже з початку нового року буде впроваджено електронний документообіг у виконавчому апараті обласної ради. Я дякую за конструктивну роботу і співпрацю всім колегам-депутатам, обласній державній адміністрації, представникам громадянського суспільства та представникам засобів масової інформації“, – наголосив Олександр Сич.

Нагадаємо, депутати обласної ради сьомого демократичного скликання набули своїх повноважень під час першого сесійного засідання, яке відбулося 7 грудня 2015 року. Тоді ж більшістю голосів Олександра Сича було обрано головою обласної ради.