Олександр Сич: Сьогодні ми на Прикарпатті відчуваємо дві взаємопов’язані проблеми: нефункціонуюча економіка і забезпечення переміщених осіб житлом, продуктами харчування і речами першої необхідності

Під час традиційного брифінгу керівників області та міста голова обласної ради Олександр Сич закликав прикарпатців та людей, котрі через воєнні дії приїжджають на Івано-Франківщину з порозумінням ставитися один до одного.

До нас прибуває й ще буде прибувати багато тисяч нових переселенців. Звикаймо до того, що ми дещо різнимося культурою та ментальністю. Однак є значно більше того, що нас об’єднує. Тож притираймося один до одного й вчімося жити поряд. Процес такого притирання взаємний і двосторонній. Звертаюся до прикарпатців з розумінням ставитися до проблем наших братів і сестер зі Сходу. В той же час закликаю і кожного з тих, хто гнаний війною, опинився в нашому краї – з розумінням поставтеся до наших можливостей забезпечити ваші потреби. Вони далеко не безмежні і ми наразі можемо запропонувати вам той мінімум, від якого ви можете відштовхнутися, налагоджуючи своє перебування у нас“, – сказав Олександр Сич.

Також голова обласної ради закликав місцевих виробників продовжувати працювати задля підтримки економіки.

Сьогодні ми на Прикарпатті відчуваємо дві взаємопов’язані проблеми: нефункціонуюча економіка і забезпечення переміщених осіб житлом, продуктами харчування і речами першої необхідності. Перебуваючи в запіллі бойових дій, ми також відчуваємо воєнні загрози. Однак, вони непорівнянні з тими, які сьогодні є у Східній та Центральній Україні. А тому не можемо дозволити собі зупинки виробничих процесів, проїсти накопичені запаси, а потім лишень очікувати на гуманітарну допомогу Заходу. Ми зобов’язані відновити виробництво й постаратися максимально забезпечити як внутрішнє споживання, так і допомогти іншим областям. Окрім того, слід дати можливість працювати та заробляти на хліб насущний і тим переселенцям, які цього бажатимуть, й розумно використати їхній професійний потенціал“, – додав Олександр Сич.