Олександр Сич: Учитель не тільки дає знання, а виховує свідомих українських громадян

26 серпня в Івано-Франківську розпочала роботу щорічна обласна серпнева конференція педагогічних працівників: “Нова українська школа: підсумки та стратегічні пріоритети організації освітнього процесу в новому навчальному році”.

У рамках конференції її учасники обговорюють нові стандарти НУШ, децентралізацію в освіті, очікування та виклики нових підходів до організації шкільного харчування.

На  початку конференції голова обласної ради Олександр Сич звернувся з вітальним словом до вчителів:

«Я щиро бажаю вам доброго, комфортного нового року, адже школа – це другий дім для вчителя. Тут учитель проводить більшу частину свого свідомого життя, тому дуже важливо, щоб його перебування в школі було комфортним – комфортним і в матеріально-технічному плані, комфортним і в атмосфері спілкування з колегами, комфортним в атмосфері спілкування з дітьми і їхніми батьками.

Я щиро зичу, аби ваші вихованці були гідні вашого рівня знань і вашого рівня професійності. Головне, щоби вони були вдячні: щоб ніколи в житті не забували, хто їх вивів на широку, світлу життєву дорогу. І я бажаю вам з гідністю винести всі випробування. Їх, як завше, нам не бракує: реформа перманентно триває і в процесі її реалізації виникають то одні, то інші нюанси. Але незважаючи на все це, вчитель є вчитель. Навіть в дрімучі совєцкі часи, незважаючи на всі формальні вимоги, вчитель, зокрема, наш галицький вчитель, знав, як поводитися з дітьми і як попри всі офіційні обставини, вимоги, виховати їх добрими людьми, добрими громадянами і добрими українцями. Окрім реформування, сьогодні додався ще і фактор Covid: як катастрофічно, в межах одного року падає рівень освіти наших дітей. Переконаний, що ви здолаєте ці проблеми. Бажаю, аби ви з гідністю могли реалізувати високе звання вчителя.  І головне – пам’ятаймо, що нам потрібно, особливо в сучасних умовах, дітям не тільки давати знання, а й виховувати їх як добрих українців і громадян нашої держави».

Також голова обласної ради спільно з заступником голови ОДА Богданом Футерком вручили нагороди освітянам – лауреатам обласної премії імені Івана Косика.