Олександр Сич: У воєнний час органи місцевого самоврядування слід розвивати і конструктивно використовувати для стабілізації ситуації в суспільстві

У Чернівцях відбулася ІХ Міжнародна наукова конференція “Муніципальні читання імені Антона Кохановського”, в рамках якої науковці обговорили актуальні питання місцевого самоврядування й муніципального управління в умовах викликів національній та глобальній безпеці.

Із доповіддю на тему “Обласна рада в умовах режиму воєнного стану” перед учасниками конференції виступив голова обласної ради, доктор політичних наук Олександр Сич. “Війна однаковою мірою як формує виклики, так і дає можливості вибудовувати добрі перспективи. Очевидно, в залежності від того, наскільки влучно сформовані відповіді на ці виклики. А тому війна є як викликом для функціонування місцевого самоврядування, так і дає можливості сформувати у створених нею умовах добрі перспективи для його післявоєнного розвитку. У воєнний час слід органи місцевого самоврядування не згортати та нівелювати, а розвивати й конструктивно використовувати для стабілізації ситуації в суспільстві”, – зауважив Олександр Сич.

Керівник обласної ради також наголосив, що в тилових областях України життя повинно функціонувати якомога повноцінно, бо, власне, за це сьогодні ведеться боротьба – за цивілізоване майбутнє України. І в ньому має бути місце цивілізованій системі місцевого самоврядування.